torsdag 22 april 2010

Böcker/Charlie Huston - The Mystic Art of Erasing All Signs of Death


För ett par år sedan tipsade min gode vän Thomas mig om den nya "heta" deckarförfattaren Charlie Huston. Då gällde det hans debutbok "Caught Stealing". I denna introduceras Huston hjälte Hank Thompson. Det blev en triologi om Hank, "Six Bad Things" och "A Dangerous Man" följde i snabb följd. Böckerna är en komisk Berg- och dalbana med en hjälte som hamnar i mer och mer trubbel och får ta emot mycket stryk under resans gång. Om du gillar dina deckare roliga, snabba och våldsamma är det böckerna för dig. Huston är produktiv och har också givit ut fem böcker i serien Joe Pitt Casebooks. Serien utspelar sig på ett Manhattan delvis befolkat av vampyrer. Böckerna är inte oävna om man gillar Manhattan(mycket, mycket NY stämning i böckerna), ultra-våld och vampyrer. Låter konstigt men det verkar ju vara så att vampyrer är på modet just nu, så vad vet man.
Det verkar som Huston är klar med Hank. 2007 kom "The Shotgun Rule" som är en fristående ungdoms skildring. Vi får följa fyra ungdomar uppväxt i en förort någonstans i Californinen. Inget mästerverk men en mycket välskriven historia. Jag känner igen mycket från min egen barndom. Det är lite mer droger och våld bara.

En lång inledning som leder oss fram till Huston senaste(nästan i varje fall "Sleepless" är precis utgiven)."The Mystic Arts of Erasing All Signs of Death" är Huston tillbaka i gammal god form. Vi får följa Webster Fillmore Goodhue. Web arbetade tidigare som lärare men efter att ha varit med om en traumatisk händelse lever han nu ett "slacker" liv. Han får anställning hos en av L.A.'s firmor som städar upp på brottsplatser. Dom skrubbar helt enkelt blod och hjärnsubstans från väggar och golv hemma hos självmördare och brottsoffer. Det är långt från CSI, mer "one liners", mindre glamour och mycket mer våld. Boken får nästan toppbetyg av mig. Läs den och gå sedan vidare med böckerna om Hank.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar